Energie

Monica Hodor, fost director de dezvoltare a reţelelor în cadrul diviziei globale de infrastructură a Enel, a preluat conducerea companiilor E-Distribuţie România

Monica Hodor, director general al E-Distribuţie România

Monica Hodor, director general al E-Distribuţie România

Autor: Cristina Bellu

02.02.2021, 10:21 566

Monica Hodor, fost director de dezvoltare a reţelelor în cadrul diviziei globale de infrastructură şi reţele a grupului Enel, a preluat la începutul lunii februarie funcţia de director general al companiilor E-Distribuţie din România, responsabile pentru gestionarea reţelelor de distribuţie de energie electrică din zonele Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud.

Gino Celentano, care a condus activităţile de distribuţie ale Enel din România începând cu luna mai 2019, va prelua o altă poziţie în cadrul Grupului. 

„Vom majora volumul investiţiilor în reţelele din România, în linie cu Planul Strategic al Grupului Enel pentru perioada 2021-2023”, spune Monica Hodor, director general al E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia.

Având o experienţă de 28 de ani la nivel de management, Monica Hodor s-a alăturat Enel în 2011, ca director financiar al companiilor Enel în România, iar în perioada octombrie 2015 - ianuarie 2021 a ocupat mai multe poziţii de conducere în cadrul grupului Enel.

Astfel, între 2015 şi 2018 a fost şeful diviziei Planificare şi Control al Diviziei Globale Infrastructură & Reţele, coordonând activităţile de control financiar şi operaţional ale companiilor de distribuţie Enel în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Italia, Peru, România şi Spania. În perioada 2018 - 2020, a condus Departamentul de Administraţie, Finanţe şi Control al Enel Sao Paulo, iar cel mai recent a fost director de Dezvoltare a Reţelelor în cadrul diviziei Globale de Infrastructură & Reţele.

Monica Hodor deţine o diplomă de master de la Facultatea de Finanţe şi Bănci a Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi o alta în inginerie aerospaţială de la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO