Energie

MOL: Mizăm pe combustibili alternativi şi petrochimie. Vom instala şi în România staţii pentru maşini electrice

Camelia Ene, country chairman & CEO MOL România

Zsolt Petho, senior vicepresident MOL Group

Camelia Ene, country chairman & CEO MOL România Zsolt Petho, senior vicepresident MOL Group

Autor: Bogdan Alecu

25.11.2016, 00:08 710

♦ MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL, un business de circa un miliard de euro, vrea să-şi diversifice portofoliul de produse şi ia în calcul inclusiv amplasarea de staţii de încărcare pentru maşini electrice. ♦ MOL este al treilea cel mai puternic jucător din piaţa petrolieră locală, cu o cotă de piaţă în retail de 18,9%. 

Pentru moment numai o parte din centrele comerciale, hiper şi supermarketurile dar şi unele clădiri de birouri au anunţat planuri concrete sau chiar au instalat staţii de încărcare pentru maşinile electrice. Cu toate că numărul acestora este încă redus, estimat la circa 200-300 de unităţi, majoritatea constructorilor auto au anunţat planuri concrete pentru a lansa tot mai multe vehicule pe baterii în detrimentul celor diesel sau benzină într-un efort de a reduce emisiile de gaze toxice şi poluarea din oraşe. 

„Vom oferi soluţii pas cu pas. Acum în Ungaria am instalat deja staţiile şi începem să colectăm date. De asemenea mai avem în Cehia astfel de benzinării. Sunt acum mai multe tipuri de staţii de încărcare şi pentru a acoperi toate nevoile este destul de costisitor. După acest lucru trebuie să analizăm reţeaua electrică, dacă şi ce benzinării pot susţine staţiile de încărcare“, a spus Zsolt Pethö, senior vicepresident MOL Group. El a subliniat că aceste strategii se croiesc şi în funcţie de planurile Guvernului de a subvenţiona achiziţia unor astfel de autovehicule. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO