Energie

Modernizarea şi extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale, priorităţi pentru Distrigaz Sud Reţele

ADVERTORIAL

Modernizarea şi extinderea sistemului de distribuţie a...

Autor: Publicitate

14.04.2021, 15:09 863

Distrigaz Sud Reţele, liderul în distribuţia de gaze naturale din România, are o expertiză de peste 45 de ani în acest domeniu şi deţine licenţă de operare pentru distribuţia de gaze naturale în 1.330 de localităţi, pe raza a 20 de judeţe din sudul şi centrul României, gestionând o reţea de distribuţie de 21.000 de km.

Anual, bugetul de investiţii al companiei se alocă prioritar pentru modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale, respectiv înlocuirea conductelor din oţel cu cele din polietilenă - cu parametri tehnici superiori şi o durată de viaţă mai mare -, şi pentru extinderea sistemului de distribuţie, prin racordarea de noi clienţi din zonele aflate în dezvoltare.

Bugetul alocat iniţial de companie pentru investiţiile aferente anului 2021 a fost în valoare de 367 milioane RON. Ca urmare a modificărilor şi completărilor legislative aduse, la finalul anului 2020, Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, Distrigaz Sud Reţele a suplimentat cu aproximativ 50 milioane EUR (echivalentul a 245 milioane RON) bugetul alocat modernizării şi extinderii sistemului de distribuţie a gazelor naturale, ajungând la un buget total de 612 milioane RON pentru anul 2021.

Astfel, compania vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi ale căror cereri de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale au crescut semnificativ ca urmare a acestor modificări legislative şi alocă 395 milioane RON (reprezentând 65% din bugetul de investiţii), sumă ce va fi investită doar pentru lucrările de extindere şi racordare ale clienţilor companiei.

Este important de înţeles faptul că aceste investiţii sunt capitalizate şi recunoscute de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (A.N.R.E.) după ce lucrările de extindere a sistemului de distribuţie s-au finalizat cu punerea în funcţiune a branşamentelor consumatorilor finali. Astfel, conform datelor puse la dispoziţia A.N.R.E., planul de investiţii al Distrigaz Sud Reţele cuprinde lucrări, estimate a fi finalizate şi capitalizate până la finalul anului 2021, în valoare de 421 milioane RON, dublu faţă de Planul de investiţii realizat în anul 2020.

Distrigaz Sud Reţele este preocupată în permanenţă atât de exploatarea în siguranţă a sistemului său de distribuţie a gazelor naturale, cât şi de satisfacerea nevoilor clienţilor săi. De aceea, în acest an, compania a mobilizat resurse financiare suplimentare pentru a da curs, într-o proporţie cât mai mare, cererilor pentru lucrările de extindere şi de racordare venite din partea clienţilor săi.

Biroul de Presă

Distrigaz Sud Reţele este lider în distribuţia de gaze naturale în România, cu o expertiză de peste 45 de ani în acest domeniu, având 2 milioane de clienţi, circa 21.000 km reţea şi 2.600 de angajaţi. Distrigaz Sud Reţele deţine licenţă de operare pentru distribuţia de gaze naturale în 1330 de localităţi, pe raza a 20 judeţe din sudul şi centrul României: Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Teleorman şi Municipiul Bucureşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO