Energie

Ministrul Energiei Virgil Popescu: Există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie

Ministrul Energiei Virgil Popescu: Există practici...

Autor: Petru Mazilu

14.03.2021, 15:43 81

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie. Este vorba despre primele concluzii trase în urma controalelor derulate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor la furnizorii de energie.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor desfăşoară în această perioadă controale la furnizorii de energie.

Potrivit ministrului Virgil Popescu, până în prezent o primă etapă de controale a ANRE s-a soldat deja cu amenzi. Nici primele rezultate ale controalelor făcute de ANPC nu sunt foarte bune.

„ANPC, la rândul ei, efectuează controale, iar din datele parţiale pe care le am reiese că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie, există clauze contractuale care pun consumatorul casnic pe poziţii de inferioritate în faţa furnizorului. ANPC este atentă şi va continua controalele pentru ca toţi furnizorii de energie să ştie că că aceste practici defavorabile consumatorilor nu pot continua şi nu vor fi tolerate”, a anunţat Virgil Popescu pe Facebook.

Rezultatele finale ale controalelor vor fi anunţate de ministrul Energiei în următoarea perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO