Energie

Ministrul energiei: Nu exclud ca acest joc al Gazprom cu “Uite reducerea, nu e reducerea” să continue

Ministrul energiei: Nu exclud ca acest joc al Gazprom cu...

Autor: Roxana Petrescu

16.09.2014, 10:03 249

Potrivit unui fax trimis de ruşii de la Gazprom livrăile de gaze pentru România în următoarele trei zile vor intra în normalitate, dar nu este exclus ca acest joc al diminuării neprevăzute a cantităţilor să continue, a spus Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie.

“Suntem pregătiţi să facem faţă unei perioade dificile. Nu exclud ca acest joc cu “Uite reducerea, nu e reducerea” să continue. Din fericire pentru noi, nu are niciun impact”, a declarat ministrul energiei.

Compania rusească de stat Gazprom a anunţat că începând de marţi va reduce livrările de gaze naturale către România cu 10%. Vineri, Gazprom a procedat la fel, reducând cu 5% livrările, fără nicio explicaţie oficială.

Săptămâna trecută, Gazprom a anunţat Transgaz că livrările de gaze naturale vor fi efectuate la parametri normali sâmbătă şi duminică, fără a explica însă motivele reducerii cu 5% aplicată vineri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO