Energie

Ministrul Economiei: Nu cred într-o creştere a preţului la gazele naturale, cred într-o scădere

Ministrul Economiei: Nu cred într-o creştere a...

Autor: Elena Crangasu

27.01.2020, 11:54 97

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat luni, în urma şedinţei de consultări cu grupul parlamentar al PNL,că nu crede într-o creştere a preţului gazelor naturale ci într-o scădere. El a spus că există stocuri în depozite astfel încât oferta să fie mai mare decât cererea şi preţul să fie mic.

„Nu, am spus foarte clar (că nu va creşte preţul gazelor - n.r). Nu cred într-o creştere a preţului la gazele naturale. Ba din contră, cred într-o scădere a preţului gazelor naturale, în special că a trecut acest vârf de iarnă, mai avem o lună, aţi văzut, preţul nu a crescut, cum v-am asigurat”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, luni, în urma consultărilor de lucru al grupului PNL.

Ministrul Economiei a explicat că vor rămâne stocuri de gaze naturale în depozite pe care operatorii vor vrea să le le vândă pentru a nu plăti taxa suplimentară de înmagazinare.

„Toată lumea spunea că odată cu abrogarea OUG 114 vom avea creştere de preţ. Nu, nu a fost nicio creştere de preţ şi vă spun şi de ce nu va creşte preţul gazelor naturale după ieşirea din acestă iarnă. Pentru că avem în depozite stocuri foarte mari de gaze naturale, vom rămâne, în continuare, stocuri de gaze naturale în depozite. Operatorii care le au depozitate vor vrea să vândă pe piaţă acel stoc, pentru că dacă nu îl vor vinde şi îl vor menţine, vor plăti o taxă suplimentară, încă un an de zile, deci preţul va fi mult mai mare şi va creşte preţul şi vor fi nevandabile. Deci vom avea un exces de gaz pe piaţă, începând cu martie-aprilie”, a explicat Popescu.

Virgil Popescu a reiterat că e convins că preţul va fi mai mic şi piaţa de gaze naturale va fi inundată de gaze întrucât oferta va fi mai mare decât cererea.

Parlamentarii PNL şi membrii Guvernului au început, luni, o serie de consultări de lucru, pentru a stabili un punct de vedere comun asupra iniţiativelor legislative care vor intra în dezbatere în noua sesiune parlamentară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO