Energie

Marian Pirvu, director general Wetterbest: Vedem o plafonare a creşterilor de preţ la materiale de construcţii, dar preţul este totuşi de 2 ori mai mare faţă de august 2020. Sperăm ca în 2022 tendinţa să se inverseze

Videoconferinţa ZF Economia verde 2021.

Marian Pirvu, director general Wetterbest: Vedem o...

Autor: Roxana Rosu

05.10.2021, 12:11 169

Vedem o plafonare a creşterilor de preţ la materiale de construcţii în ultima perioadă, dar preţul este totuşi de 2 ori mai mare faţă de august 2020 şi nu cred că vom mai reveni la nivelul de dinainte pentru că majorarea preţurilor la energie are un impact foarte mare în costul producţiei de materiale de construcţii, a declarat Marian Pirvu, director general Wetterbest la Videoconferinţa ZF Economia verde 2021.

”Sperăm ca în 2022 tendinţa să se inverseze. Nu cred că vom reveni la preţul de dinainte, pentru că majorarea preţurilor la energie are un impact foarte mare în costul producţiei de materiale de construcţii”.

Wetterbest a instalat la fabrică o centrală fotovoltaică prin care asigură până la 33% din consum.

”Preţul la energie nu ne impactează foarte mult în costurile de producţie. Dar în urmă cu 3 ani calculasem recuperarea investiţiei în centrală în 10 ani, iar la preţurile actuale, recuperarea investiţiei este de 5 ani. Aceste centrale montate de companii sunt o soluţie foarte bună”.

Ce a mai declarat Marian Pirvu:

Susţinem eficienţa energetică prin materialele pe care le livrăm în condiţiile în care tot mai multe clădiri vor să respecte standardele în domeniu. Vrem să refolosim apa de ploaie în procesele noastre.

Există o tendinţă la nivel european de a folosi oţel verde, dar din păcate nu există prea mulţi producători. Este o oţelărie în construcţie în Suedia, care va folosi energie de la un parc de eoliene.

În ultima vreme vedem o plafonare a creşterilor de preţ la materiale de construcţii. Preţul este totuşi de 2 ori mai mare faţă de august 2020. Sperăm ca în 2021 tendinţa să se inverseze. Nu cred că vom reveni la preţul de dinainte, pentru că majorarea preţurilor la energie are un impact foarte mare în costul producţiei de materiale de construcţii. Circa 70% din costurile de producţie reprezintă costul materialelor metalice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO