Energie

Liberty Steel a investit 5,5 mil. euro în modernizarea operaţiunilor de producţie şi automatizarea laminorului de la Galaţi

Liberty Steel a investit 5,5 mil. euro în modernizarea...

Autor: Cristina Bellu

20.12.2021, 12:16 247

Liberty Steel, producător de oţel din care face parte şi Liberty Galaţi, a alocat 5,5 mil. euro pentru consolidarea operaţiunilor de producţie şi o mai bună automatizare a Laminorului de Benzi la Cald de la Galaţi, unitate care adună o jumătate de secol de activitate.

Astfel, în luna noiembrie, Liberty Galaţi a realizat lucrări de îmbunătăţire a liniei de producţie şi de implementare a unor proiecte de automatizare la nivelul trenului degrosisor şi cuptoarelor cu propulsie, care vor creşte productivitatea liniei. În plus, au fost înlocuite transformatoarele uzate cu echipamente moderne pentru a îmbunătăţi amprenta de mediu a laminorului, arată informaţiile transmise de reprezentanţii companiei.

Proiectele vizează o mai bună integrare a deciziilor tehnice şi operaţionale, în scopul îmbunătăţirii calităţii rulourilor şi consolidării proceselelor de securitate a muncii.

“2021 este primul an în care vedem cu adevărat impactul procesului de modernizare şi eficientizare operaţională”, spune Prasanta Mishra, directorul executiv al Liberty Galaţi.

El menţionează că mai departe, Liberty Galaţi îşi propune să investească în sustenabilitate, digitalizare şi în perfecţionarea echipei.

Liberty Galaţi este cel mai mare producător integrat din România, cu o forţă de muncă de circa 7.000 de oameni şi o capacitate de producţie actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oţel pe an pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de energie regenerabilă.

Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Alliance, acţionarul Liberty Galaţi, fostul combinat Sidex, a declarat recent în cadrul emisiunii ZF Produs în România că există un plan de 1 miliard de euro pentru investiţii în com­binatul din Galaţi până în 2030, care vizează decarbo­nizarea unităţii de producţie.

„Uniunea Europeană vrea să finalizeze procesul de decarbonizare până în 2050, noi vrem să facem acest lucru în unităţile noastre şi în special în Galaţi până în 2030. Unitatea de la Galaţi va fi prima. Vom închide furnalele clasice şi vom trece la cuptoare cu arc electric, care permit o reciclare mai bună a fierului“, a spus Sanjeev Gupta la ZF Produs în România

Liberty Steel Group face parte din Alianţa GFG, un grup global de companii şi investiţii deţinut de Sanjeev Gupta şi familia sa. Alianţa este structurată pe trei piloni industriali - LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group şi SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniţi de valori comune şi de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie şi societate. GFG Alliance are 35.000 de angajaţi în 30 de ţări şi venituri de 20 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO