Energie

Lauru Bădiţă, Photon Energy: Următorul capitol pentru investiţiile în proiectele de energie solară în România este acum. Există oportunităţi, iar pieţele din zonă ne împing să investim

ZF Power Summit 2021

Autor: Cristina Bellu

24.02.2021, 11:09 154

România traversează o etapă favorabilă investiţiilor în proiectele de energie solară, însă legislaţia stufoasă reprezintă o piedică în acest sens, consideră Lauru Bădiţă,  country manager Photon Energy, furnizor de soluţii în sectorul energiei solare.

“Următorul capitol pentru investiţiile în proiectele de energie solară în România este acum. Există oportunităţi, iar pieţele din zonă ne împing să investim şi în România. Avem în dezvoltare Polonia şi Ungaria şi consider, în sensul interconectării,  şi România drept o piaţă”, a spus Lauru Bădiţă la ZF Power Summit 2021.

Alte declaraţii:

Pe partea legislativă ne-am dori o piaţă liberă, în care contractele să fie încheiate bilateral, aşa cum a fost în 2013.

Strict pe solar, pentru că tehnologia avansează foarte mult, apar noi puteri de panori la fiecare 6 luni, costul pe megawat a scăzut, şi din acest motiv poate fi o tehnologie care se poate implementa destul de rapid  vesrus un proiect eolian.

Avem două linii de business în care investim- energia curată şi apa. România ne preocupă şi vrem să fim prezenţi cu investiţii noi.

Tehnic, zona de acoperiş nu prezintă piedici. Există tehnologie de montaj. 15% avem capacitate de a monta pe acoperişuri. Tot mai multe comapnii si persoane fixice au inceput să investească în aceste sisteme pentru a-şi reduce factura.

Australia este un hub care a înţeles rolul energiei regenerabile, iar în Europa, Ungaria a înţeles că are nevoie de capacităţi de regenerare, Polonia este o piaţă caldă, iar lucrurile se întâmplă liber acolo. Nu sunt bariere legislative.

Când piaţa locala va avea capacităţi suficiente de energie cu siguranţă că se va ajunge şi la export. Este importantă interconectivitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO