Energie

KazMunayGas începe demersurile legale împotriva statului român după sechestrul de la Petromidia şi acuză guvernul că vrea să-i ia activele

KazMunayGas începe demersurile legale împotriva...

Autor: Roxana Petrescu

27.07.2016, 11:34 554

KazMunayGas, compania petrolieră de stat care controlează în proporţie de 100% grupul Rompetrol, a început demersurile legale împotriva statului român, după ce în urma unei noi anchete demarate de procurorii DIICOT a fost pus sechestru pe rafinăria Petromdia, fiind blocată astfel o posibilă vânzare a grupului către un investitor chinez.

Informaţia a apărut într-un articol din Financial Times, reprezentanţii Rompetrol urând să susţină o conferinţă de presă, azi la ora 12:00. În articol se menţionează că firma a făcut primul pas în ceea c ear putea deveni un arbitraj internaţional.

“România îşi foloseşte puterea guvernamentală pentru a submina tranzacţia şi pentru a renaţionaliza activele”, scriu avocaţii care reprezintă KazMunayGas în disputa cu statul într-o scrisoare văzută de jurnaliştii de la FT. În material nu se precizează cine reprezintă KasMunayGas, când a fost trimisă notificarea către autorităţile române şi nici macăr către cine a fost îndreptată această notificare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO