Energie

Kazahii, despre tranzacţia cu chinezii după scandalul Rompetrol II: Ca angajamente tranzacţia este făcută, dar factorii externi o pot întrerupe

Kazahii, despre tranzacţia cu chinezii după scandalul...

Autor: Roxana Petrescu

10.05.2016, 15:41 703

KazMunayGas, compania petrolieră de stat a Kazahstanului, proproietarul KMG International, fostul grup Rompetrol, spune că tranzacţia pentru cedarea unui pachet de 51% din structura care controlează rafinăria Petromidia către grupul chinez CEFC nu ar trebui să fie afectată de scandalul Rompetrol II “în mod normal.”


“Devenim o victimă colaterală. Din punctul de vedere al angajamentelor este o tranzacţie făcută, dar factorii externi o pot întrerupe”, a spus Azamat Zhangulov, senior vice president al KMG International.


Săptămâna trecută partea chineză şi kazahii au anunţat finalizarea negocierilor care avea drept obiect vânzarea unui pachet de 51% din KMG International. Reprezentanţii KMG International nu au precizat când ar fi trebuit să primească banii şi nici când trebuia finalizată tranzacţia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO