Energie

Italienii de la Directa Plus, prin subisdiara românească Setcar, încheie un contract în valoare de 5 milioane de euro pe 7 ani cu GSP Offshore, companie controlată de Gabriel Comănescu

Italienii de la Directa Plus, prin subisdiara...

Autor: Răzvan Botea

04.02.2020, 15:57 430

Italienii de la Directa Plus prin subisdiara românească Setcar din Brăila, încheie un contract în valoare de 5 milioane de euro pe 7 ani cu GSP Offshore, companie controlată de Gabriel Comănescu, potrivit unui anunţ al bursei de valori londoneze.

Potrivit sursei citate, Directa Plus, prin Setca, urmează să livreze servicii de mediu către GSP Offshore, parte a grupului românesc de servicii petroliere GSP.

Setcar, companie brăileană subisidară a Directa Plus, va oferi servicii de mediu, atât offshore cât şi onshore, inclusiv tratarea apei şi a solului contaminate cu ulei, tratarea reziduurilor de lichide de foraj şi curăţarea rezervoarelor de stocare a petrolului.

„Noul contract face parte dintr-un acord-cadru mai mare între GSP Offshore şi un alt partener comercial al Directa Plus, grupul românesc de petrol şi gaze OMV Petrom („OMVP”). În cadrul acestui contract de opt ani atribuit în iulie 2019, GSP va oferi servicii, instalaţii şi echipamente offshore integrate pentru toate instalaţiile off-shore ale OMVP”, se mai arată în anunţul de pe site-ul bursei londoneze.

Potrivit informaţiilor publice, compania GSP Offshore, parte a Grup Servicii Petroliere (GSP), firma de foraj marin controlată de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, a avut în 2018 afaceri de 283 mil. lei, de mai mult de 5 ori faţă de 2017, când cifra de afaceri a GSP Offshore a fost de 52 mil. lei. Compania a avut în 2018 un număr mediu de 42 de angajaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO