Energie

Ionuţ Micu, Ministerul Energiei: Companiile de stat au experienţă în atragerea de fonduri europene, dar sigur că este loc de mai bine

Deloitte/ZF, „Care sunt oportunităţile la zi de finanţare din fonduri europene pentru sectorul energetic?”

Ionuţ Micu, Ministerul Energiei: Companiile de stat au...

Autor: Răzvan Botea

14.10.2021, 12:39 135

Ionuţ Micu, directorul general al Direcţiei de Ajutor de Stat şi Fonduri Europene din Ministerul Energiei, a spus, în cadrul videoconferinţei Deloitte/ZF, „Care sunt oportunităţile la zi de finanţare din fonduri europene pentru sectorul energetic?” că firmele de stat au experienţă în atragerea de fonduri europene.

„Companiile de stat au experienţă în atragerea fondurilor europene. Au experienţă pe partea de pregătire a unui proiect, pe partea de implementare. Sigur că este loc de mult mai bine. Mesajul nostru este de a investi cât mai mult în resursa umană.”

Deloitte România şi ZF au organizat miercuri, 14 octombrie, videoconferinţa „Care sunt oportunităţile la zi de finanţare din fonduri europene pentru sectorul energetic?”, un eveniment care îşi propune să dezbată cu autorităţile din domeniu şi cu mediul de business condiţiile în care companiile din acest sector pot beneficia de finanţare din fonduri europene.

Ce a mai spus Ionuţ Micu:

Experienţa (de atragere de fonduri europene – n. red.) să spunem că o cunoaştem cu toţii şi cu toţii am trecut şi prin anumite etape, când simţeam nevoia unor accelerări, unui ritm care să corespundă nevoilor pe care le avem în piaţă.

Împreună cu colegii de la Ministerul Energiei construim o echipă şi un cadru legislativ care să răspundă nevoilor pieţei. Nu mai avem nicio scuză acum, ne aflăm în al patrulea ciclu programatic, astfel încât cred că am învăţat din procedurile şi modul de tratare.

Avem experienţă în transpunerea şi în gândirea tuturor acestor principii europene în legislaţia românească.

Companiile de stat au experienţă în atragerea fondurilor europene. Au experienţă pe partea de pregătire a unui proiect, pe partea de implementare. Sigur că este loc de mult mai bine. Mesajul nostru este de a investi cât mai mult în resursa umană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO