Energie

Investitorii chinezi care se pregătesc să preia conducerea Rompetrol au venit la Bucureşti să se întâlnească cu premierul Tudose, ministrul Energiei şi ministrul Finanţelor

Investitorii chinezi care se pregătesc să preia...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.11.2017, 19:18 297

Investitorii chinezi care au cumpărat de la kazahi o parte din grupul Rompetrol au venit să se întâlnească la Bucureşti cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul Energiei Toma Petcu şi ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa.

La întâlnire au participat atât investitorii kazahi de la KazMunayGas, cât şi conducerea din România a grupului, potrivit unor surse ZF.

China Energy Company Limited (CEFC) a intrat într-o alianţă cu KazMunayGas, prin care a cumpărat 51% din grupul Rompetrol.

Tranzacţia din România a primit aprobarea CSAT. Fiind o chestiune strategică, tranzacţia prin care chinezii au preluat Rompetrol a ajuns pe masa CSAT – Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, care a dat aprobarea.

CEFC este unul dintre cele mai mari conglomerate din China, cu venituri de 35 de miliarde de dolari.

Pe lângă KazMunayGas, grupul chinez a cumpărat şi aproape 20% din Rosneft, una din cele mai mari companii petroliere din Rusia, care are deschisă o linie directă cu Kremlinul şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

CEFC are investiţii în Cehia, printre care şi în clubul de fotbal Slavia Praga.

Echipa de fotbal Slavia Praga se pregăteşte să joace vineri la Craiova cu CSU Craiova, în primul meci de inaugurare a noului stadion din capitala Olteniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO