Energie

Ce investiţie de 100 mil. euro pregăteşte gigantul elveţian Clariant în Podari, Dolj. „Investiţia noastră este una dintre cele mai mari din sud-vestul României. Ne dorim ca proiectul nostru să contribuie la atragerea unor noi afaceri în regiune.“

Ce investiţie de 100 mil. euro pregăteşte gigantul...

Autor: Georgiana Mihalache

17.04.2018, 00:07 8279

Grupul elveţian Clariant, cu activităţi în industria chi­mică, investeşte peste 100 mil. euro în fabrica pe care o construieşte la Podari, o comună la aproximativ 10 km de Craiova, judeţul Dolj. Compania va produce bioetanol, un combustibil alternativ obţinut din reziduuri agricole, folosit şi ca aditiv în benzină.

„Investiţia noastră este una dintre cele mai mari din sud-vestul României şi demonstrează angajamentul Clariant de a aduce în România tehnologii şi echipamente de ultima generaţie. Ne dorim ca proiectul nostru să con­tri­buie la atragerea unor noi afaceri în regiune“, au spus pen­tru ZF reprezentanţii Clariant. Investiţia va crea peste 400 de locuri de muncă în total, producţia urmând să înceapă în 2020. Terenul pe care va fi ridicată fabrica a apar­ţinut fostei fabrici de zahăr din Podari. De ce au ales elveţienii comuna Podari: apropierea de terenuri agricole, existenţa unei zone industriale dotată cu toate utilităţile şi accesul facil la transport rutier şi de cale ferată.

Proiectul Clariant de la Podari se adaugă unei liste scurte de investiţii de cel puţin 100 de milioane de euro ale companiilor în România din ultimul an, care pot accelera dezvoltarea economică a unei regiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO