Energie

Îngheţ total pentru al treilea cel mai mare jucător în energia verde. Zero investiţii la şase luni, după un pariu de aproape 800 mil. euro pe România

Potrivit datelor publicate de EDP Renovavies, România este a treia ţară ca importanţă a producţiei din portofoliu, după Spania şi Portugalia.

Potrivit datelor publicate de EDP Renovavies, România este a treia ţară ca importanţă a producţiei din portofoliu, după Spania şi Portugalia.

Autor: Roxana Petrescu

10.08.2015, 00:05 746
Niciunul dintre giganţii care au pariat mi­liar­de de euro pe vântul sau soarele din Ro­mâ­nia nu a mai făcut nicio investiţie în do­me­niul energiei regenerabile în ultimele şase luni.
 
EDP Renovaveis, divizia de energie re­ge­nerabilă a grupului energetic portughez EDP, al treilea cel mai mare investitor în ener­gia regenerabilă locală, a blocat complet in­vestiţiile pe piaţa locală, relevă raportul se­mestrial al companiei, după ce, în anii de boom ai energiei verzi, firma a pariat aproape 800 mil. euro pe proiecte eoliene şi solare. Astfel, la finalul primelor şase luni, compania era prezentă pe piaţa locală cu acelaşi portofoliu de pro­iec­te de 521 MW, din care 50 MW erau în par­curi solare în timp ce restul au fost mon­taţi în proiecte eoliene.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO