Energie

Industria americană de rafinare va avea un nou gigant: Marathon Petroleum vrea să cumpere Andeavor pentru 23 de miliarde de dolari

Industria americană de rafinare va avea un nou gigant:...

Autor: Alex Ciutacu

30.04.2018, 14:06 163

Marathon Petroleum a anunţat astăzi că va achiziţiona rivalul Andeavor pentru 23 de miliarde de dolari, pentru a construi co companie care va depăşi Valero Energy şi va avea cea mai mare capacitate de refinare din Statele Unite, potrivit Bloomberg.

Tranzacţia va fi atât în cash cât şi în acţiuni şi evaluează Andeavor la 152 de dolari per acţiune, cu 24% mai mult decât valoarea de vineri de la închidere.

Noua companie va avea abilitatea de a procesa 3,1 milioane de barili pe zi şi va deţine cea mai mare reţea de retail pentru produse din petrol şi gaze.

CEO-ul Marathon, Gary Heminger, va conduce gigantul, iar executivul Andeavor, Gregory Goff va primi un rol în managementul superior al companiei.

Andeavor, cunoscut în trecut drept Tesoro, operaeză 10 rafinării în partea vestică a Statelor Unite, cu o capacitate de rafinare de 1,2 milioane de barili pe zi.

Liderul de piaţă, Valero, care are de asemenea o capacitate de rafinare de aproximativ 3 milioane de barili pe zi, are rafinării în Canada şi Marea Britanie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO