Energie

În grafic. Elveţienii de la Clariant au 300 de muncitori pe şantierul fabricii de 140 mil. euro de lângă Craiova

Şantierul unde se construieşte în prezent fabrica Clariant din Podari, judeţul Dolj.

Şantierul unde se construieşte în prezent fabrica Clariant din Podari, judeţul Dolj.

Autor: Georgiana Mihalache

08.07.2020, 17:55 834

♦ Suprafaţa terenului pe care se construieşte fabrica de bioetanol este de 98.000 mp, iar constructorul este compania din Sibiu Con-A.

Clariant, companie elveţiană care construieşte la Podari, lângă Craiova, o fabrică de bioetanol (combustibil pentru maşini), continuă lucrările pentru unitatea de producţie, iar pe şantier lucrează în prezent circa 300 de muncitori. Termenul de finalizare a construcţiei este în 2021, iar fabrica va avea 100 de angajaţi proprii. În plus faţă de aceştia, alte 300 de locuri de muncă vor fi ocupate cu activităţi de colectare, depozitare sau transportul paielor, materia primă pentru bioetanol.

„Construcţia fabricii Sunliquid de producţie la scară comercială a etanolului celulozic avansează conform planificării. În timp ce continuăm să facem acest lucru, respectăm pe deplin normele de prevenire a COVID-19 şi regulile stabilite de autorităţi. Prioritatea noastră o reprezintă sănătatea şi siguranţa, atât a angajaţilor şi a subcontractorilor de pe şantier, cât şi a comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea”, a spus Dragoş Gavriluţă, directorul de proiect pentru fabrica din România a Clariant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO