Caută doar în titlu
Energie

Guvernul vrea să investească 800 mil. euro în 7 ani pentru extinderea reţelei de gaze în România

Guvernul vrea să investească 800 mil. euro în 7 ani (2021-2027) pentru extinderea reţelei de gaze în România, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

Sursa de finanţare ar fi fondurile europene, potrivit documentului citat.

„Sursele de finanţare pentru cheltuielile aferente contractelor/deciziilor/ordinelor de finanţare pentru proiectele care nu pot fi incluse la finanţare prin mecanisme specifice prevăzute de Regulamentele Comisiei Europene pentru perioada 2021- 2027 rămân cheltuieli definitive ale bugetului de stat”, se menţionează în document.

Se vor finanţa proiectele care vizează înfiinţarea sau extinderea reţelelor de distribuţie inteligentă a gazelor naturale pentru racordul consumatorilor casnici şi a consumatorilor non-casnici, transformarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale existente în reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale pentru racordul consumatorilor casnici şi a consumatorilor non-casnici.

Conductele de gaz din România au totalizat la finalul lui 2019 aproape 42.300 km. În ultimii 6 ani media anuală de dezvoltare a reţelei de gaz a fost de circa 730 de km. Spre comparaţie, vecinii ungari au 100.000 km de reţea de gaze naturale la o populaţie şi suprafaţă a teritoriului mai mică decât jumătate din cea a României.

Doar 35% dintre locuinţele din România sunt racoradate la reţeaua de gaze. În cursul anului 2019, s-au distri­buit gaze naturale în 955 de localităţi, din care 247 în municipii şi oraşe din România. În 2018 s-au distribuit gaze în 945 de localităţi şi 248 de municipii şi oraşe.

 
Companii - care are si subcategorii

Etichete: guvern,retea,romania

Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.