Energie

Grupul petrolier ungar MOL şi francezii de la Total au semnat un acord care vizează extinderea reţelei de acceptare a cardurilor de combustibil în Europa

Grupul petrolier ungar MOL şi francezii de la Total au...

Autor: Cristina Bellu

12.02.2019, 13:54 260

Grupul petrolier ungar MOL, prezent şi în România prin intermediul unei reţele de benzinării formată din 218 staţii, şi compania franceză Total, care produce şi comercializează carburant, gaze naturale şi energie electrică cu emisii reduse de carbon, au semnat un acord care vizează extinderea reţelei de acceptare a cardurilor de combustibil emise de cele două companii, în Europa.

Astfel, într-o primă etapă, începând din februarie 2019, cardurile de carburant Total sunt acceptate în reţeaua MOL din Ungaria şi România, în timp ce cardurile de carburant emise de grupul MOL sunt acceptate în reţeaua Total din Franţa, Belgia, Luxemburg, Olanda şi Germania.

Procedura de acceptare a cardurilor Total de către MOL Slovenia şi reţeaua Slovnaft în Slovacia va fi finalizată în următoarele luni, potrivit datelor transmise de un anunţ comun al celor două companii.

“Faptul că avem posibilitatea de a folosi cardurile noastre de carburant în Europa de Vest reprezintă un moment important, care nu numai că ne va ajuta să ne dezvoltăm afacerea, ci va contribui şi la unul dintre obiectivele cheie ale strategiei Grupului MOL 2030, acela de a deveni prima alegere a clienţilor noştri”, spune Zsolt Pethő, Group Downstream Commerce & Optimization Senior Vice President în cadrul MOL Grup

Ca urmare a acestui acord, cardurile emise de Grupul MOL vor fi acceptate în aproximativ 7.000 de staţii de servicii de pe teritoriul Europei. În acelaşi timp, cardurile Total vor fi acceptate în peste 17.000 de puncte de vânzare.

“Acordul ne consolidează poziţia deţinută în Europa de Est şi completează perfect oferta noastră. El reprezintă un nou pas către consolidarea poziţiei noastre pe segmentul cardurilor de carburant din Europa. De asemenea, contribuie la unul dintre obiectivele cheie ale Total: de a ne susţine clienţii în alegerile pe care le fac în domeniul energiei şi de a fi partenerul lor de mobilitate”, completează Benoît Luc, Marketing & Services, Senior Vice President for Europe, în cadrul Total.

Cardurile de carburant MOL Grup permit achiziţionarea fără numerar de carburant şi produse şi servicii conexe într-o reţea de acceptare extinsă în 10 ţări din Europa. Această soluţie simplifică administrarea flotelor şi ajută la reducerea costurilor operaţionale ale acestora, asigurând totodată control deplin al costurilor. Pe lângă realimentare, cardurile MOL Grup oferă posibilitatea de a plăti taxele de drum în majoritatea ţărilor europene, precum şi rambursare TVA şi accize pentru achiziţii în străinătate.

Cardurile de carburant Total facilitează realimentarea fără numerar, achiziţiile în staţiile de alimentare, plata taxelor de drum, a taxelor de pod şi tuneluri. O altă caracteristică a cardului este procedura facilă de rambursare TVA pentru tranzacţiile în străinătate. Total garantează accesul 24/7 la asistenţă rutieră în 40 de ţări din Europa.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO