Energie

Grupul E-INFRA inaugurează o reţea de gaze în Huedin. Investiţia în prima etapă de dezvoltare a proiectului depăşeşte 11 mil. lei

Grupul E-INFRA inaugurează o reţea de gaze în Huedin....

Autor: Cristina Bellu

28.12.2020, 16:36 294

Nova Power & Gas, companie membră a grupului E-INFRA, anunţă inaugurarea reţelei de gaze naturale din oraşul Huedin, judeţul Cluj, într-o primă etapă de dezvoltare în valoare de 11,3 milioane lei.

Alături de construcţia centralei electrice din Câmpia Turzii demarată de Nova Power & Gas la începutul lunii, proiectul urmăreşte strategia grupului de a contribui la dezvoltarea infrastructurii critice din România, prin investiţii private în proiecte de utilitate publică.

„Mizăm pe extinderea continuă a reţelei de gaze naturale, investiţiile în noi concesiuni, asigurarea contorizării inteligente, dar şi, implicit, pe racordarea noilor consumatori. De asemenea, vom continua seria noastră de investiţii în producţia de energie electrică, începută în luna decembrie cu proiectul centralei electrice de 13.4 MW pe bază de gaze naturale din municipiul Câmpia Turzii, cu capacităţi noi, din surse regenerabile şi combustibil gazos”, explică Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas.

Investiţia proprie în proiect cuprinde reţeaua locală de distribuţie de 34,5 kilometri, alături de staţia de reglare măsurare-predare şi conducta racord de înaltă presiune, care vor deservi cei peste 9.000 de locuitori ai oraşului.

Compania va continua planul de investiţii, cu reţelele de distribuţie de gaze naturale din municipiul Vatra Dornei şi comuna Sadova (Suceava) şi oraşul Stei şi comuna Lunca (Bihor), în 2021.

Companie românească, activă pe piaţa de energie electrică şi gaze naturale încă din 2007, Nova Power & Gas este furnizor de energie electrică şi gaze naturale, producător de energie verde şi distribuitor de gaze naturale. Nova furnizează energie pentru clienţi casnici şi industriali în piaţa liberă de energie şi este unul dintre cei mai activi investitori în proiecte de dezvoltare de infrastructură energetică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO