Energie

Grecii de la Public Power Corporation semnează cu Mytilineos Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW în România, Italia, Bulgaria şi Croaţia. Investiţia se apropie de 2 mld. euro

Grecii de la  Public Power Corporation semnează cu...

Autor: Cristina Bellu

15.04.2024, 10:50 148

Grupul grec Public Power Corporation (PPC), care a preluat în 2023 activele Enel din România, a semnat un acord de cooperare strategică cu Mytilineos Energy & Metals pentru dezvoltarea şi construirea unui portofoliu de aproape 90 de proiecte fotovoltaice de până la 2.000 MW în România, Italia, Bulgaria şi Croaţia.

Tranzacţia, estimată aproape 2 miliarde de euro, urmează să fie implementată în următorii trei ani, spun oficialii firmei internaţionale de avocatură CMS, care a asistat PPC în semnarea acordului.

Aflate în diferite stadii de dezvoltare, cele 90 de proiecte sunt deţinute de Mytilineos Energy & Metals în România (516 MW), Italia (503 MW), Bulgaria (500 MW) şi Croaţia (445 MW).

În urma noului acord PPC va achiziţiona proiecte de energie regenerabilă în trei ţări noi şi îşi va extinde prezenţa în România, urmând ca Mytilineos să se ocupe de dezvoltarea şi construcţia proiectelor ce vor fi cumpărate de PPC după finalizarea conectării lor la reţeaua electrică.  

“Acest acord este o etapă importantă pentru tranziţia energetică, estimându-se ca proiectele să furnizeze energie pentru 320.000 de gospodării şi să înlocuiască 3,4 milioane de tone de emisii de CO2”, spun reprezentanţii CMS.

Horea Popescu şi Mircea Moraru, CMS România, au coordonat echipa ce a asistat PPC, cu sprijinul lui Veliko Savov din echipa CMS Bulgaria.

În martie 2024, PPC Renewables, o subsidiară deţinută în totalitate de PPC, a achiziţionat în România un parc eolian operaţional de 84 MW de la Lukoil Group, tranzacţie în care CMS a asistat PPC Renewables.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO