Energie

Gigantul Schlumberger devine cel mai mare jucător din piaţa locală de utilaj petrolier

Gigantul Schlumberger devine cel mai mare jucător din...

Autor: Roxana Petrescu

27.08.2015, 00:05 1093

Două dintre cele mai mari unităţi de producţie de utilaj petrolier din România, care au generat anul trecut un business de peste 1,2 mld. lei la o marjă de peste 23%, intră în portofo­liu­l gigantului american Schlumberger în urma unei tranzacţii globale de 14,8 mld. $.

 
Consolidarea industriei americane de servicii şi utilaje petroliere scrie astfel un nou capitol, după ce în 2013 con­glo­meratul GE a pus 3 mld. $ pe masa texanilor de la Lufkin, pro­prietari la rândul lor ai unei unităţi de producţie în România. În contextul în care barilul de petrol se încăpăţânează să rămână sub pragul de 50 de dolari, companiile de servicii sunt obligate de integrare şi la reduceri de costuri, aceasta fiind una dintre posibilele motivaţii din spatele acestei noi tranzacţii.
 
Schlumberger, cel mai mare furnizor de tehnologie pentru industria de petrol şi gaze la nivel global, un business de 48,5 mld. dolari cu o forţă de muncă de peste 100.000 de oameni în 85 de ţări, a anunţat ieri preluarea pro­du­cătorului de utilaj pe­tro­lier Cameron, o afacere de 10 mld. dolari, cu peste 24.000 de angajaţi. Cele două companii speră ca în pri­mul an acest „mariaj“ de 14,8 mld. dolari să genereze reduceri de costuri de 300 mil. dolari, economiile urmând să se dubleze în cel de-al doilea an.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO