Energie

Gigantul saudit Aramco va cheltui 300 de miliarde de dolari pentru menţinerea producţiei de petrol

Gigantul saudit Aramco va cheltui 300 de miliarde de...

Autor: Anca Olteanu

10.07.2017, 16:46 20590

Compania petrolieră Aramco va investi peste 300 de miliarde de dolari în următorii zece ani pentru a menţine capacitatea de producţie a petrolului şi a explora mai multe gaze naturale, a declarat luni preşedintele şi directorul general AL COMPANIEI, Amin Nasser, citat de Bloomberg.

Perspectiva producţiei de petrol este îngrijorătoare, în contextul în care investiţii în valoare de aproape 1.000 de miliarde de dolari au fost irosite în urma crizei petrolului, iar numărul depozitelor descoperite a scăzut, a spus Nasser în cadrul unei conferinţe de presă din Istanbul.

RĂSTURNARE de situaţie: Ce se întâmplă cu magazinele PROFI după ce a fost cumpărat. Decizia deja a fost luată

Sistemul financiar german începe să-şi arate crăpăturile: Scandaluri monstru, depozitele oamenilor taxate şi o bancă în pragul COLAPSULUI.

Schimbare MAJORĂ: A ajuns cea mai profitabilă companie din România, pentru prima oară în istorie.

Unele estimări sugerează că cel puţin 20 de milioane de barili pe zi din noua producţie sunt necesari în următorii cinci ani pentru a compensa creşterea cererii de petrol şi scăderea naturală a capacităţii perimetrelor dezvoltate, a mai spus Nasser.

Directorul general al Aramco a declarat că industria petrolieră va fi în centrul energiei globale timp de mulţi ani, iar tranziţia către folosirea metodelor opţionale va dura mult şi va fi complexă.

Compania deţinută de stat, cunoscută ca Saudi Arabian Oil Co., cel mai mare exportator de petrol, şi-a majorat producţia la un record anual, anul trecut, înainte ca Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alţi producători să reducă producţia pentru a opri supraproducţia de la nivel global. Guvernul intenţionează să vândă o participaţie de 5% din companie în 2018 şi ar putea fi cea mai mare ofertă publică iniţială.

Arabia Saudită şi-a luat angajamentul de a dezvolta sectorul de energie solară şi alte surse de energie regenerabilă, a menţionat Nasser.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO