Energie

Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei. Care este motivul

Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

09.03.2020, 17:59 154

Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei pentru că nu a anunţat că foloseşte păcură. Ministrul Mediului Costel Alexe spune, însă, că CET nu a folosit păcură în exces.

„În ceea ce priveşte CET Grozăveşti, pentru că s-a vorbit foarte multe de activitatea CET Grozăveşti în ultima perioadă, a intrat în control pe data de 4 martie, controlul a fost finalizat pe 6, iar comisarii de mediu au aplicat o amendă de 100.000 de lei”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

Potrivit lui Alexe, amenda a fost dată pentru că CET nu a anunţat că foloseşte păcură, nu pentru că s-a folosti acest combustibil în exces.

Reprezentanşii ELCEN, cei care administrează CET-rule din Capitală, au anunţat încă de la debutul scandalului privind poluarea din Bucureti că procentul de păcură folosit în această perioadă este de până la 2%.

Pe de altă parte, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat săptămâna trecută că una dintre sursele masive ale poluării din Capitală ar putea fi CET-urile, care folosesc păcură.

De altfel, Firea a declarat, duminică, faptul că va depune plângeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, şi pe numele ministrului Economiei, Virgil Popescu, după poluarea din Capitală, când s-ar fi ars peste 260 de tone de păcură.

Poluarea de acum 10 zile din Bucureşti a fost extrem de mare, cu depăşiri chiar şi de 10 ori ale normelor admise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO