Energie

Furnizorul independent de energie şi gaze Restart Energy investeşte 30 mil. dolari într-un parc solar, în judeţul Sălaj. Proiectul va începe să genereze energie în primul trimestru din 2022

Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy

Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy

Autor: Cristina Bellu

22.02.2021, 15:19 384

Restart Energy, furnizor independent de energie electrică şi gaze naturale înfiiţat în 2015 la Timişoara, vrea să investească aproximativ 30 de milioane de dolari în dezvoltarea unui proiect solar de 45 MW, în localitatea Sărmăşag, din judeţul Sălaj.

Proiectul a fost achiziţionat la stadiul de "brownfield" de la o echipă de dezvoltatori cu experienţă în domeniul parcurilor de energie verde, iar banii vor fi investiţi în construcţia parcului care ar urma să fie pus în funcţiune în primul trimestru din 2022.

"Construcţia este programată să înceapă în trimestrul al doilea al acestui an şi sperăm că primii KWh verzi produşi de soare să fie introduşi în reţea cel târziu în primul trimestru din 2022”, spune Armand Domuţa, CEO şi fondator al Restart Energy.

Finanţarea proiectului se face din surse proprii, fonduri private equity şi prin bănci. Compania a fost asistată în tranzacţie de casa de avocatură Bondoc şi Asociaţii.

În ianuarie, Restart Energy a anunţat un joint venture cu compania americană de consultanţă şi administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies. În acest parteneriat, Interlink activează ca un consilier strategic pentru finanţarea proiectelor de energie verde de 500 MW pe care Restart Energy vrea să le dezvolte în următorii cinci ani în România şi ţările vecine. Aceste proiecte vor necesita investiţii de 500 de milioane de euro.

Restart Energy a încheiat 2020 cu afaceri de 120 milioane de lei şi profit net de 13 milioane de lei. Pentru anul în curs, compania estimează venituri de 220 milioane de lei şi profit net de 24,2 milioane de lei.

De curând, Restart a încheiat cu succes prima sa emisiune de obligaţiuni dedicate dezvoltării şi achiziţiei de active de producţie a energiei regenerabile în România, atrăgând astfel 16,3 milioane de lei. Oferta a fost suprasubscrisă, subliniind interesul ridicat al investitorilor pentru companie, dar şi pentru segmentul energiei verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO