Energie

Frans Timmermans, Executive Vice President Green Deal, Comisia Europeană: Ca un strănepot al minerilor, trebuie să fiu brutal de sincer: nu există viitor în cărbune. Industria nu are viitor, dar oamenii care lucrează în industrie au viitor

ZF Power Summit '21

Frans Timmermans, Executive Vice President Green Deal,...

Autor: Ştefan Stan

23.02.2021, 11:16 1636

Frans Timmermans, Executive Vice President Green Deal, Comisia Europeană, răspunde situaţiei minerilor, una dintre provocările cu care se confruntă guvernul Cîţu în prezent.

”Ca un strănepot al minerilor, trebuie să fiu brutal de sincer: nu există viitor în cărbune. Din punct de vedere economic, nu mai este cere pentru cărbune. Sunt subvenţii de miliarde de euro date în industrie, care ar putea fi folosite altfel. Nu mai vorbim nici de emisiile de dioxid de carbon. Industria nu are viitor, dar oamenii care lucrează în industrie au viitor”, a spus Timmermans. 

El susţine că trebuie să mobilizăm acea forţă de muncă într-un nou mediu, cu noi posibilităţi. ”Sper ca România să vină cu un plan despre cum să facă tranziţia de la cărbune şi să câştige din această oportunitate. Avem nevoie de gaz ca intermediar până la tranziţia către energia regenerabilă. Trebuie să facem o infrastructură pentru gaz care să poată să fie folosită şi pentru energiile viitorului, cum ar fi hidrogenul. Hidrogenul este energia viitorului, inclusiv pentru România.” 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO