Energie

Firma de avocatură Radu şi Asociaţii SPRL, afiliată EY România, a asistat Electrica în procesul de fuziune a celor trei societăţi de distribuţie din cadrul grupului

Radu Diaconu (Partener) şi Andrei Stefanovici (Director), Radu şi Asociaţii SPR

Radu Diaconu (Partener) şi Andrei Stefanovici (Director), Radu şi Asociaţii SPR

Autor: Cristina Bellu

13.01.2021, 11:06 400

Firma de avocatură Radu şi Asociaţii SPRL, afiliată EY România, a asistat Electrica în procesul de fuziune prin care Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. a absorbit societăţile SDEE Transilvania Sud S.A. şi SDEE Muntenia Nord S.A.

În urma fuziunii, a rezultat o singură societate, respectiv Distribuţie Energie Electrică Romania S.A. (DEER), activă în 18 judeţe, din trei zone geografice ale ţării, şi care deserveşte peste 3,8 milioane de utilizatori. Compania devine astfel cel mai important operator naţional de distribuţie a energiei electrice, cu o acoperire de 40,7% din teritoriul României.

“Proiectul fuziunii celor trei operatori de distribuţie din cadrul Grupului Electrica este unul strategic, foarte ambiţios şi care aduce beneficii pe termen mediu şi lung tuturor părţilor interesate”, spune Corina Popescu, Director general al Electrica.

Echipa Radu şi Asociaţii SPRL a fost coordonată de Radu Diaconu (Partener) şi de Andrei Stefanovici (Director). Din echipă au mai făcut parte Georgiana Nichita (Managing Associate, Corporate), Anca Atanasiu (Managing Associate, Employment), Claudia Grosu (Senior Associate, Corporate and Competition) şi Alexandra Constantin (Senior Associate, Energy).

Aceasta va continua să sprijine grupul Electrica şi în procesul de implementare de după data efectivă a fuziunii, respectiv 1 ianuarie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO