Energie

Extinderea centralei nucleare maghiare Paks cu două noi reactoare va începe în februarie, în ciuda opoziţiei Austriei

Extinderea centralei nucleare maghiare Paks cu două noi...

Autor: Bogdan Cojocaru

25.01.2018, 00:00 540
Construirea a două noi reactoare la centrala nucleară maghiară Paks va începe în februarie, conform planurilor, în pofida protestelor Austriei, a declarat pentru agenţia de presă rusă  TASS ministrul afacerilor externe din Ungaria. 
 
Guvernul austriac contestă decizia Comisiei Europene de a permite investiţia, însă acest lucru nu afectează planurile pentru Paks 2, a explicat oficialul.
 
„Nu este loc de îndoială că totul, inclusiv investiţia şi termenul de finalizare, decurg conform planului“, a afirmat ministrul.
 
Suli Janos, un ministru fără portofoliu responsabil cu acest proiect, a declarat toamna trecută că din cauza procedurilor UE şi a regulilor privind investiţiile proiectul Paks 2 va fi întârziat cu 22 de luni.
 
Austria a anunţat că va ataca decizia CE de a permite extinderea centralei nucleare maghiare a Curtea Europeană de Justiţie spunând că CE trimite semnale greşite clasificând subvenţiile pentru construirea unei astfel de centrale ca inofensive pentru politica de energie a UE. Extinderea se face cu împrumuturi ruseşti, iar reactoarele vor folosi tehnologie rusească.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO