Energie

Enel Romania: Unii furnizori denunţă unilateral contractele pentru a profita de creşterea preţurilor la energie. Reglementările trebuie să descurajeze speculaţiile

Georgios Stassis, country manager Enel Romania:

Preţurile sunt la cele mai mari niveluri înregistrate în ultimele decenii, sistemul este aproape de limita de funcţionare, iar unii furnizori denunţă unilateral contractele pentru a profita de pe urma acestor niveluri record ale preţurilor.

Georgios Stassis, country manager Enel Romania: Preţurile sunt la cele mai mari niveluri înregistrate în ultimele decenii, sistemul este aproape de limita de funcţionare, iar unii furnizori denunţă unilateral contractele pentru a profita de pe urma acestor niveluri record ale preţurilor.

Autor: Roxana Petrescu

31.01.2017, 00:05 871

Georgios Stassis, country manager la Enel Romania, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală a energiei electrice, cu un business de circa un miliard de euro, spune că situaţia actuală, caracterizată prin preţuri şi consum istorice, arată cat de importantă este încurajarea prin reglementările potrivite a proiectelor pe termen lung în detrimentul speculaţiilor.

"Încă tanăra piaţă romanească a energiei trece acum prin prima sa încercare excepţională. Preţurile sunt la cele mai mari niveluri înregistrate în ultimele decenii, sistemul este aproape de limita de funcţionare, iar unii furnizori denunţă unilateral contractele pentru a profita de pe urma acestor niveluri record ale preţurilor, lăsand clienţii fără serviciul de furnizare a energiei, pe care contau conform contractelor semnate", spune Stassis.

De mai bine de o săptămană, preţul spot al energiei se menţine în jurul pragului de 100 de euro, situaţie fără precedent în domeniul de profil. Deşi inflamarea preţurilor a fost iniţial generată de creşterea cererii de energie pe fondul temperaturilor foarte joase, ceea ce a urmat lasă loc de interpretări, nefiind excluse anumite comportamente speculative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO