Energie

Electroglobal: Rămânem optimişti. Trendul pozitiv la nivelul UE va împinge investitorii şi către România

Radu Ciorba, director executiv al Electroglobal

Radu Ciorba, director executiv al Electroglobal

Autor: Laurentiu Cotu

08.09.2014, 00:06 221
Antreprenorul clujean Radu Ciorba deţine în asociere cu Ioan Ciorba şi Maksay Csaba un business de 14 milioane de euro în domeniul echipamentelor electrice şi spune că proiectele industriale şi de infrastructură au continuat să stagneze în acest an, astfel că previziunile de creştere economică anun­ţate la începutul lui 2014 nu se regăsesc încă în industrie.
 
„Piaţa nu a înregistrat mişcări semni­ficative în ultima perioadă, iar perspectivele de dezvoltare vor începe să se observe din momentul în care va exista o stimulare a consumului şi a investiţiilor. Pe de altă parte, fondurile europene au reprezentat un sprijin pentru economie în acest an, astfel că absorbţia crescută a fondurilor, precum şi măsurile de simplificare şi eficientizare implementate au dus la creşterea investiţiilor în ceea ce priveşte eficientizarea energetică“, a declarat pentru ZF Transilvania Radu Ciorba, director executiv şi unul dintre acţionarii firmei Electroglobal.
 
 
Afaceri în creştere la semestru
 
Compania clujeană a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de peste 30 mil. lei (6,7 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de aproape 61 mil. lei (13,7 mil. euro) şi mizează în acest an pe o creştere cu 10% a afacerilor.
 
„Ne păstrăm în continuare optimismul cu privire la creşterea previzionată de 10% a cifrei de afaceri pentru aceste an, bazându-ne pe faptul că trendul economic pozitiv la nivelul Uniunii Europene va împinge mai mulţi investitori străini spre România. Pentru consolidarea poziţiei pe piaţă şi creşterea competitivităţii, ne-am îndreptat mai mult spre soluţii personalizate“, a afirmat Radu Ciorba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO