Energie

ELCEN: Termoenergetica are datorii cu scadenţă depăşită de 206 mil.lei şi va plăti penalităţi

ELCEN: Termoenergetica are datorii cu scadenţă...

Autor: Roxana Rosu

02.03.2020, 14:59 199

Termoenergetica, noul operator al reţelei de termoficare din Bucureşti care a preluat de la 1 decembrie 2019 activitatea RADET (în faliment), înregistrează în acest moment datorii ieşite din scadenţă faţă de ELCEN în valoare de 206,5 milioane lei, a anunţat astăzi producătorul de energie electrică si termică.

Din suma totală, 25,3 milioane lei reprezintă o creanţă neachitată aferentă lunii decembrie, iar 118 milioane lei este valoarea facturii aferente lunii ianuarie cu scadenţă depăşită în 29 februarie.

”Deşi, în cadrul şedinţei Consiliului General al Mun.Bucureşti din 14.11.2019, s-a aprobat majorarea capitalului social al Termoenergetica cu 645,88 milioane lei, banii au rămas doar pe hârtie. PMB s-a angajat că va vira această sumă în contul companiei, însă, în realitate, Termoenergetica este în continuare subfinanţată”, menţionează comunicatul Elcen.

Potrivit Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, Municipiul Bucureşti, în calitate de unitate administrativ teritorială, are în responsabilitate asigurarea continuităţii şi siguranţei serviciului public de furnizare a energiei termice. Această obligaţie constă în asigurarea şi achitarea fondurilor necesare acoperirii integrale şi la timp a tuturor costurilor stabilite de legiuitor în sarcina sa, respectiv virarea subvenţiei.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO