Energie

ELCEN majorează producţia de energie termică

ELCEN majorează producţia de energie termică

Autor: Alina Oprea

18.01.2016, 11:22 307

"ELCEN a obţinut introducerea pe piaţa de echilibrare a unei capacităţi suplimentare de producţie de energie termică în CTE Sud, cu o capacitate suplimentară 120-140 Gcal/h", arată ELCEN, într-un comunicat.

Compania a pornit luni, la ora 07.00, Blocul 5 al CTE Sud, astfel că "s-au creat condiţiile pentru asigurarea unei capacităţi suplimentare de energie termică, în eventualitatea creşterii comenzii RADET (temperatură sau hidraulicitate), de la capacitatea maximă actuală de 730 gCal/h la 850 Gcal/h numai din această sursă de producţie (CTE Sud)", conform comunicatului.

În prezent, prin politica de preţuri practicată de ELCEN, Dispeceratul Energetic Naţional a solicitat pornirea ambelor grupuri de pe piaţa de echilibrare, respectiv blocurile CTE Vest 2 şi CTE Sud 5.
Celelalte capacităţi de producţie ale ELCEN sunt, de asemenea, apte pentru a asigura orice comandă RADET.

"ELCEN şi RADET au discuţii comune zilnice în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente privind buna funcţionare a sistemului de încălzire", mai spun reprezentanţii companiei.

Meteorologii se aşteaptă ca în Bucureşti temperaturile să scadă în perioada următoare până la -17, -18 grade.

ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, regia responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO