Energie

ELCEN a prelungit contractul pentru achiziţia de gaze de la Romgaz până la 29 februarie

ELCEN a prelungit contractul pentru achiziţia de gaze de...

Autor: Alina Oprea

29.01.2016, 14:58 381

"În cadrul şedinţei din data de 28 ianuarie 2016, Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz a hotărât continuarea relaţiilor comerciale cu Societatea Electrocentrale Bucureşti S.A. prin prelungirea contractului de vânzare - cumpărare gaze naturale nr. 34/2015, prin semnarea unui act adiţional, perioada de valabilitate fiind 1 februarie - 29 februarie 2016. Actul adiţional se va semna în aceleaşi condiţii contractuale cu cele din contractul nr. 34/2015 şi a actului adiţional nr. 2/2015 la contractul menţionat", se arată într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Electrocentrale Bucureşti înregistrează o datorie restantă de peste 300 milioane de lei către Romgaz.

De asemenea, Consiliul de Administraţie al Romgaz a mai aprobat încheierea unei convenţii de eşalonare pentru o parte din datoria înregistrată de ELCEN concomitent cu încheierea unui contract de ipotecă imobiliară de rang I pentru imobilele propuse de Electrocentrale Bucureşti în luna decembrie 2015.

"Valoarea sumei pentru care se va încheia eşalonarea va fi determinată de valoarea imobilelor asupra cărora se poate înscrie ipoteca de rangul I. Dispune în sarcina conducerii executive a S.N.G.N. Romgaz SA continuarea demersurilor pentru încheierea unei convenţii de eşalonare pentru restul datoriei, în condiţiile obţinerii de garanţii, aşa cum au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al SNGN Romgaz Nr. 23/2015", se precizează în comunicat.

ELCEN este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezintă debitul principal (pentru marfa livrată), iar restul sunt penalităţi.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este listată la Bursa de Valori din Bucureşti şi la Bursa din Londra. Acţionarul principal al companiei este statul român, cu o participaţie de 70%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO