Energie

E.On România va avea de la 1 august un nou director general, Volker Raffel. Dragoş Bărbulescu, director general adjunct la E.ON România, preia conducerea Delgaz Grid

E.On România va avea de la 1 august un nou director...

Autor: Roxana Rosu

11.05.2021, 14:48 463

E.On România va avea de la 1 august un nou director general, Volker Raffel, care preia atribuţiile de la Manfred Paasch, care se va retrage din funcţia deţinută aproape doi ani în fruntea companiei.

„Am colaborat cu mulţi oameni extraordinari şi le mulţumesc tuturor pentru implicarea şi modul în care m-au ajutat să implementez cu succes numeroase proiecte şi pentru a obţine rezultate excelente, mai ales în această perioadă dificilă, marcată de pandemie, în care siguranţa angajaţilor, a clienţilor şi a partenerilor a fost şi este prioritară”, a spus Manfred Paasch.

Într-o primă etapă, începând cu 1 mai, Volker Raffel a devenit membru al Board-ului, fiind responsabil de Afaceri Corporatiste, Strategie, Juridic şi Conformitate, în calitate de director general adjunct al E.ON România.

El s-a alăturat Grupului E.ON în 1999, iar în ultimii ani a deţinut diverse funcţii de conducere, cea mai recentă fiind de Director pentru Managementul Energiei, Comunicare şi Coordonare la PreussenElektra, compania de energie nucleară a grupului. A fost implicat chiar de la începutul intrării E.ON pe piaţa românească de energie, începând cu 2004, şi a lucrat până în 2005 ca director general adjunct al fostei companii E.ON Moldova Distribuţie, având astfel ocazia să cunoască piaţa de energie din România.

„Am revenit cu plăcere în România, unde constat că s-au făcut progrese uriaşe în ultimul deceniu şi mă bucur să găsesc şi o echipă solidă şi experimentată împreună cu care vom aduce schimbări în bine pentru clienţii noştri. Sunt foarte recunoscător că eu şi Manfred Paasch vom avea timp până în august pentru o tranziţie bună”, a spus Volker Raffel.

Tot de la 1 august, Dragoş Bărbulescu, în prezent director general adjunct/ CFO al E.ON România va fi noul director general al companiei Delgaz Grid.

Rolul de CFO ii va reveni lui Mirko Strube. În plus, acesta va fi responsabil de Digitalizare/ IT, HR şi alte funcţiuni suport, în calitate de director general adjunct al E.ON România.

Aceste modificări vin după ce, începând cu data de 1 mai, Claudia Griech a preluat funcţia de director general al E.ON Energie România, având responsabilitatea integrală a segmentului Soluţii Clienţi, atât aria B2C, cât şi B2B. Totodată, va îndeplini şi rolul de membru al Board-ului E.ON România.

Ca urmare, de la 1 august, Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR şi alte funcţii suport), Claudia Griech (Soluţii Clienţi) şi Dragoş Bărbulescu (Distribuţie) vor forma Consiliul Director al E.ON România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO