Energie

E.ON introduce un chatbot în automatizarea contractării serviciilor de gaze naturale, electricitate şi servicii energetice

E.ON introduce un chatbot în automatizarea contractării...

Autor: Cristina Bellu

21.12.2020, 11:28 245

Furnizorul de energie electrică şi de gaze naturale E.ON România, companie membră a grupului german E.ON, împreună cu Druid, companie specializată în tehnologie conversaţională, anunţă lansarea chatbotului Ioana, soluţie care oferă mai multe opţiuni de interacţiune digitală cu clienţii, cum ar fi contractarea online a diferitelor tipuri de servicii oferite de E.ON, comunicarea şi preluarea informaţiilor pentru a obţine rapoarte personalizate, precum şi generarea de alerte referitoare la serviciile companiei.

“Contractarea serviciilor se va face mult mai simplu şi rapid, în câteva minute, fără a mai fi necesară deplasarea fizică la un Centru de Relaţii cu Clienţii pentru activarea contractelor. IOANA va fi din ce în ce mai pregătită să răspundă şi altor tipuri de solicitări, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână”, explică Ioan Şandru, Digital & IT Director for Customer Solutions, E.ON.

Proiectul a fost implementat de Inform Lykos şi a presupus analiza proceselor E.ON în relaţia cu clienţii, implementarea şi configurarea infrastructurii cloud, configurarea şi implementarea tehnologiei conversaţionale Druid, integrarea cu LiveChat pentru rutare spre operatori umani dacă întrebările nu pot fi răspunse automat, instruirea agenţilor echipelor E.ON, implementarea soluţiei de arhivare a documentelor, integrarea cu sistemele interne E.ON, dar şi dezvoltarea şi rularea testelor funcţionale, de performanţă şi de stres.

“Sunt convins că experienţa modernă, conversaţională, va avea un impact pozitiv nu doar pentru contractarea serviciilor E.ON, dar şi pentru productivitatea angajaţilor din back-office”, adaugă Manolis Kontos, managing director, Inform Lykos.

La rândul său, Liviu Drăgan, CEO Druid consideră că beneficiile pe care le aduce o astfel de soluţie sunt uriaşe.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO