Energie

Dosarul de 291 mil. lei: GDF Suez câştigă prima luptă cu ANRE. Autoritatea în energie speră să câştige războiul

 Dosarul de 291 mil. lei: GDF Suez câştigă prima...

Autor: Roxana Petrescu

06.05.2015, 00:05 196
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei va formula un recurs împotriva sentinţei date la finalul lunii trecute de către Curtea de Apel Bucureşti prin care instituţia ar trebui să plătească 291,39 de milioane de lei către GDF Suez Energy România, cel mai mare furnizor local  de gaze naturale.
 
Suma reprezintă prejudiciul pe care grupul de utilităţi l-ar fi înregistrat prin nerecunoaşterea în preţurile reglementate a cos­turilor de achiziţie a gazelor naturale. Această decizie nu este definitivă şi se referă la un dosar de la începutul anului 2011.
 
În vara anului 2009, Guvernul României a elaborat o ordonanţă de urgenţă prin care marii consumatori industriali care optau pentru statutul de consumator întreruptibil, adică în anumite condiţii puteau fi întrerupţi pentru a nu fi per­turbată alimentarea popula­­ţiei şi a altor cate­gorii de consumatori regle­men­taţi, pri­meau gaze nu­mai din pro­ducţia inter­nă. Preve­derea s-a aplicat în perioa­da iunie 2009-octom­brie 2010.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO