Energie

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, despre scumpirea gazelor la iarnă: Sperăm că nu, dar vom vedea

Autor: Dragos Suciu

05.09.2018, 15:28 124

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a declarat, miercuri, la Mediaş, într-o conferinţă de presă, că ”vom vedea” dacă se vor majora preţurile gazelor la iarnă, însă el speră că nu se va întâmpla acest lucru, precizând că societatea trebuie să se alinieze regulilor economiei de piaţă.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă Romgaz are în plan majorarea preţurilor la gaze în următoarea perioadă, directorul general al societăţii, Adrian Volintiru, a răspuns: ”Nu există un asemenea plan. Nu există decât Romgaz care este un jucător pe o piaţă liberă. Nu există plan de scumpire, ieftinire sau păstrare a preţului. Romgaz trebuie să se alinieze regulilor economiei de piaţă şi se aliniază”.

Volintiru a mai spus că la consumatorii casnici, Romgaz are cele mai mici preţuri din Europa.

”Noi sperăm că nu (vom scumpi – n.r.), dar vom vedea. Romgaz, dacă vă gândiţi subliminal la consumatorii casnici, are cele mai mici preţuri posibile în Europa şi acestea sunt cifre oficiale (...) România are cele mai mici preţuri pentru consumatori casnici din Uniunea Europeană”, a mai spus Volintiru.

La rândul său, directorul general adjunct al Romgaz, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat că nivelul de înmagazinare de gaze naturale al Romgaz este astăzi la cota de 85% din programul pe care îl are de îndeplinit conform cerinţelor ANRE.

”Nu anticipăm a avea dificultăţi în a îndeplini întreaga sarcină până la finalul ciclului de înmagazinare, dimpotrivă, o să depăşim nivelul care e de 384 milioane de metri cubi pentru români”, a spus Rotar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO