Energie

Deloitte România şi Reff & Asociaţii au asistat Chimcomplex în contractarea unui împrumut de 90 mil. euro de la CEC Bank şi Alpha Bank pentru refinanţarea creditelor existente şi pentru investiţii

Deloitte România şi Reff & Asociaţii au asistat...

Autor: Cristina Bellu

05.10.2021, 12:56 379

O echipă multidisciplinară din cadrul practicii de Consultanţă Financiară a Deloitte România şi din cadrul Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal a oferit asistenţă producătorului Chimcomplex în obţinerea unui împrumut de 90 de milioane de euro pentru refinanţarea creditelor existente şi pentru investiţii.

La finalul lunii septembrie, producătorul de produse chimice a împrumutat 26,7 milioane de euro de la CEC Bank şi 30 de milioane de euro de la Alpha Bank, credite ce vor fi utilizate pentru refinanţarea integrală a împrumuturilor existente de la VTB şi Credit Suisse/Argentum Netherlands BV, pentru preluarea activelor Oltchim, precum şi pentru continuarea unor proiecte de dezvoltare.

Suma de 56,7 milioane de euro va fi suplimentată cu o finanţare de 33,3 milioane de euro de la CEC Bank care va fi contractată în cursul lunii octombrie 2021, rezultând o finanţare totală de 90 de milioane de euro.

„Finalizarea refinanţării este un pas semnificativ pentru Chimcomplex şi marchează o nouă eră pentru companie. Este punctul culminant al unor eforturi meticuloase şi concentrate din ultimii doi ani jumătate pentru a remodela compania”, spune Ştefan Vuza, Preşedintele Chimcomplex.

Echipa de Consultanţă Financiară a Deloitte România, care a oferit servicii de asistenţă la atragerea finanţării, a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Florin Păunescu, Director Corporate Finance, care a coordonat întregul proiect, Angelos Fragkos, Manager, Ruxandra Vasile, Associate, şi Mihai Grădinescu, Associate.

„După tranzacţia din 2018, de finanţare a achiziţiei Oltchim, în valoare de 164 de milioane de euro, suntem onoraţi că am fost din nou alături de Ştefan Vuza şi de Chimcomplex într-un alt proiect de referinţă”, spune George Mucibabici, Preşedinte Deloitte România, care a coordonat implicarea echipei Deloitte în această tranzacţie.

Echipa din cadrul Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal care a lucrat la proiect a asigurat asistenţa juridică pentru negocierea şi semnarea documentaţiei de finanţare şi a fost formată din Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Patricia Enache, Managing Associate, şi Dănuţ Arion, Associate, şi cu contribuţia lui Nicholas Coddington, Partener în cadrul Deloitte Legal Polonia.

„Ne bucurăm că am fost din nou alături de una dintre cele mai mari firme deţinute de antreprenor român, într-o finanţare de anvergură. E o confirmare a recunoaşterii de care se bucură expertiza noastră în materie de finanţări bancare şi o validare a focusului nostru în acompanierea firmelor cu capital românesc în tranzacţii complexe, care necesită atât cunoaşterea aspectelor juridice locale, cât şi a bunelor practici internaţionale în materie”, concluzionează Andrei Burz-Pînzaru, Partener Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO