Energie

Dan Prodan, CEO Vienna Energy: Pe zona energetică, în România există bani, există nevoie, dar e nevoie şi de o legislaţie stabilă pentru ca firmele să facă investiţii cu un orizont de timp de 20 de ani

Videoconferinţa ZF Economia verde 2021

Dan Prodan, CEO Vienna Energy: Pe zona energetică, în...

Autor: Roxana Rosu

05.10.2021, 12:18 257

România nu a mai instalat din 2014 niciun megawatt de energie, investiţiile în capacităţi noi sunt zero, iar strategia se schimbă la fiecare nou guvern, a declarat Dan Prodan, CEO Vienna Energy, la Videoconferinţa ZF Economia verde 2021.

”Poate ar trebui să avem o strategie energetică acceptată de toate partidele politice, pentru a nu mai ajunge în această situaţie. România are resurse de gaze consistente şi ele ne pot pune la adăpost. Dar în această furtună, soluţiile nu pot apărea peste noapte. Din păcate lipseşte legislaţia, contractele bilaterale negociate în afara pieţei, contractele pentru diferenţă. Nu avem o legislaţie predictibilă, care să ne susţină în investiţii pe termen lung”.

Ce a mai declarat Dan Prodan:

Volumele care se tranzacţionează pe piaţa zilei următaoare sunt foarte mari acum, peste 50%, şi de aici vine şi impredictibilitatea şi preţul mare. E normal ca marile companiile de stat să fie pe bursă.

Dar companiile private şi-ar dori să poată încheia contracte bilaterale, negociate în afara pieţei, aşa cum se poate în alte ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO