Energie

Dan Drăgan, Ministerul Energiei: Vom derula programe de 12 mld. de euro, finanţare europeană pentru investiţii în energie, începând cu anul viitor. Principalul criteriu de selecţie a proiectelor este gradul de maturitate, tehnologia şi amplasarea

Deloitte/ZF, „Care sunt oportunităţile la zi de finanţare din fonduri europene pentru sectorul energetic?”

Dan Drăgan, Ministerul Energiei: Vom derula programe de...

Autor: Răzvan Botea

14.10.2021, 11:12 232

Dan Drăgan, Ministerul Energiei: Vom derula programe de 12 mld. de euro, finanţare europeană pentru investiţii în energie, începând cu anul viitor. Principalul criteriu de selecţie a proiectelor este gradul de maturitate, tehnologia şi amplasarea

Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, a spus, în cadrul videoconferinţei Deloitte/ZF, „Care sunt oportunităţile la zi de finanţare din fonduri europene pentru sectorul energetic?” că Ministerul Energiei va derula programe de finanţare din fonduri europene în valoare de 13 mld. de euro până în 2030. O parte din aceşti bani vin din fonduri europene clasice, iar o parte prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Banii pentru investiţii pentru atingerea ţintelor climatice până în 2050 se vor derula prin două programe pe care Ministerul Energiei le va avea în derulare în perioada următoare: fondul de modernizare, a cărui valoarea ne aşteptăm să fie de peste 10 mld. de euro la nivelul anului 2030 şi totodată ne referim la PNRR, componenta pe energie, care la nivelul ministerului are o valoare alocată de 1,6 mld. de euro.”

Deloitte România şi ZF au organizat miercuri, 14 octombrie, videoconferinţa „Care sunt oportunităţile la zi de finanţare din fonduri europene pentru sectorul energetic?”, un eveniment care îşi propune să dezbată cu autorităţile din domeniu şi cu mediul de business condiţiile în care companiile din acest sector pot beneficia de finanţare din fonduri europene.

Ce a mai spus Dan Drăgan:

Ca şi volume, veţi vedea că sumele alocate, capacităţile pe care vrem să le punem în funcţiune în  România prin sumele alocate vor fi semnificative. Suntem convinşi din studiul de piaţă pe care l-am făcut anul trecut că sunt actori în piaţă care au capacităţi avansate şi care vor fi pregătiţi în perioada următoare, când lansăm programele, cel mai probabil începutul anului viitor.

Principalul criteriu de selecţie a proiectelor este gradul de maturitate, tehnologia şi dispersia potenţialelor capacităţi de producţie.

Noi doar punem aceste instrumente la dispoziţie, care trebuie să vină în întâmpinarea necesităţilor celor care vor realiza aceste capacităţi. Este foarte important acest lucru şi vă asigur că toate aceste lucruri se vor derula într-o transparenţă totală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO