Energie

Cum relansăm investiţiile şi cât de bine este pregătită energetic România pentru o nouă iarnă? Aflaţi la conferinţa ZF Energie

Cum relansăm investiţiile şi cât de bine este...

Autor: Roxana Petrescu

10.12.2019, 00:05 105

Cei mai mari producători de energie din România, specialişti ai domeniului, avocaţi, furnizori, dar şi promotori ai noului val de producători de energie neconvenţională vin joi, 12 decembrie, la o nouă ediţie a conferinţei ZF Energie.

Tema de anul acesta este „Cât de pregătită energetic este România pentru iarna 2020 şi cum să relansăm investiţiile?“

Bogdan Badea, preşedinte directorat Hidroelectrica, Sorinel Boza, director general Complexul Energetic Oltenia, Elisabeta Ghidiu, director departament strategie şi management corporativ Transgaz, Corneliu Bodea, preşedinte Centrul Român al Energiei, Bogdan Văduva, partener KPMG, liderul Sectorului de Energie şi Resurse Naturale, Adrian Pavelescu, head of corporate development, Tinmar, Răzvan Nicolescu, partener Deloitte, lider pentru Europa Centrală pe industria gazelor naturale, petrolului şi produselor chimice, sau Claudiu Butacu, codondator EfdeN şi Energia Ta, sunt doar câţiva dintre speakerii care şi-au confirmat prezenţa la acest eveniment.

De la exportator net de energie, România a ajuns în vulnerabila poziţie de a importa energie de la vecinii săi pentru a-şi acoperi consumul. Schimbările legislative din piaţa gazelor au amânat decizii importante, amânare care s-ar putea traduce într-o şi mai mare dependenţă energetică a pieţei locale. Pe de altă parte, plictisiţi să aştepte investiţiile în sistem, unii consumatori au decis să devină producători.

Acesta fiind contextul, Ziarul Financiar lansează o nouă dezbatere pe domeniul energetic, unii dintre cei mai importanţi jucători din sectori confirmându-şi prezenţa.

Cât la sută din parcul de producţie de energie este capabil să treacă iarna? Cine stă pe loc şi pe cine se bazează sistemul?

Care este situaţia alimentării cu cărbune a marilor termocentrale astfel încât să fie evitată o situaţie ca în iarna trecută?

Ce înseamnă pentru sectorul energetic local retragerea marilor investitori de talia CEZ sau Enel? Care este mesajul? Cine vine în locul lor?

Devin soluţiile de generare proprie de energie tot mai interesante în contextul lipsei de investiţii din sector?

Care este situaţia la zi a prosumatorilor?

Ce soluţii de finanţare sunt pentru noile proiecte din domeniul energiei verzi?

Mai sunt necesare scheme de sprijin de la nivel guvernamental pentru încurajarea producerii sau stocării de energie verde?

Cum se transformă domeniul utilităţilor în era digitală?

Joi, 12 decembrie, unii dintre cei mai importanţi oameni din energie vor aborda aceste teme în cadrul conferinţei „Cât de pregătită energetic este România pentru iarna 2020 şi cum să relansăm investiţiile?“

 

Bogdan Badea, preşedinte directorat Hidroelectrica

 

Sorinel Boza, director general Complexul Energetic Oltenia

 

Elisabeta Ghidiu, director departament strategie şi management corporativ Transgaz

 

Corneliu Bodea, preşedinte Centrul Român al Energiei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO