Energie

Cum arată contul de profit şi pierderi al industriei eoliene: investiţii de 5 mld. euro şi pierderi de 395 mil. euro

Cum arată contul de profit şi pierderi al industriei...

Autor: Roxana Petrescu

12.10.2016, 21:00 952

Investitorii care au adus 5 miliarde de euro pentru a „planta“ eoliene în România nu-şi vor mai vedea niciodată banii înapoi. Pe cifrele actuale, amortizarea investiţiilor s-ar face în 30 de ani. Problema? Durata de viaţă a unei turbine este de 20 de ani.

 
Pentru al doilea an consecutiv, investitorii care au pariat miliarde de euro pentru proiecte eoliene în România au ieşit pe minus din cauza schimbărilor legislative, chiar dacă în 2015 pierderile au fost ceva mai mici decât cele din 2014.
 
Potrivit unui studiu realizat de consultanţii de la EY la cererea Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană, anul tre­cut proprietarii de proiecte eoliene au înregistrat o pierdere cu­mulată de 1,75 de miliarde de lei, în scădere faţă de nivelul de 2,29 de miliarde de lei din 2014. Cei mai im­por­tanţi factori care au determinat acest lucru au fost creşterea veni­turilor înregistrate de companiile de profil, pe baza unei pro­ducţii mai bune, dar şi scăderea deprecierilor faţă de 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO