Energie

Criza din Kazahstan nu a afectat operaţiunile KMG International din Romania şi regiunea Mării Negre

Criza din Kazahstan nu a afectat operaţiunile KMG...

Autor: Ştefan Stan

12.01.2022, 14:17 79

Activităţile şi operaţiunile KMG International din Romania şi regiunea Mării Negre s-au desfăşurat si se desfasoara în condiţii normale, aprovizionarea cu tiţei realizându-se în acord cu graficul de procesare al rafinăriei Petromidia Năvodari, transmite compania în contextul evenimentelor recente din Kazahstan. 

Grupul KMG International este deţinut integral de compania nationala de petrol şi gaze KazMunayGas Kazahstan.

”Procesele operaţionale ale rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti nu au fost perturbate, stocurile de materii prime destinate procesării fiind suficiente şi la nivelurile prognozate de specialiştii din Rompetrol Rafinare. In acest moment, supusul zilnic de procesare de ţiţei se află la un nivel mediu de 13,6 mii tone, chiar într-o uşoară creştere comparativ cu previziunile iniţiale, iar producţia din primele zile ale anului se ridică la aproximativ 60 de mii de tone de materii prime procesate, în linie cu planurile de producţie.”

Prin divizia de trading a Grupului s-au luat măsuri suplimentare de asigurare şi securizare a livrărilor de materii prime şi produse petroliere. Absolut toate activităţile de business, pe fiecare linie operaţională, fie că vorbim de divizia de trading, rafinare şi
downstream, funcţionează la parametrii normali, prevăzuţi în planurile de business aprobate anterior.

Niciun cetăţean român, angajat al vreunei companii aparţinând Grupului, nu se află, în acest moment, în Kazahstan, fie că vorbim de sediile centrale ale companieimamă din Nur-Sultan, ori la rafinăriile operate de KazMunayGas.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO