Energie

Cristian Secoşan pleacă de la vârful Siemens România şi revine la E.ON unde va prelua conducerea Delgaz Grid, compania de distribuţie a grupului german în România

Cristian Secoşan pleacă de la vârful Siemens România...

Autor: Cristina Bellu

20.01.2022, 12:50 1123

Cristian Secoşan (54 de ani), care în ultimii patru ani a ocupat poziţia de CEO al Siemens România, va prelua începând cu luna aprilie rolul de director general al Delgaz Grid, compania de distribuţie a grupului german E.ON în România, şi pe cel de director general adjunct al E.ON România.

De la aceeaşi dată, actualul director general, Ferenc Csulak, va continua să ofere suport din poziţia de director general adjunct al Delgaz Grid. Totodată, el va rămâne şi în board-ul E.ON România, în calitate de director general adjunct, responsabil de aria de distribuţie, până la la finalul lunii iunie 2022, spun reprezentanţii companiei.

Cristian Secoşan a mai lucrat în cadrul grupului german în perioada 2007 – 2009, în calitate de director general al E.ON Moldova Furnizare.

“Sunt bucuros să revin după 13 ani în familia în care am avut numeroase realizări profesionale, într-o perioadă plină de provocări. Chiar dacă între timp am dat curs unor alte oportunităţi din piaţa de energie, nu am încetat să urmăresc progresele remarcabile obţinute în toate planurile de E.ON şi sunt încântat ca voi putea să adaug experienţa mea pentru a contribui direct la angajamentul companiei de a deveni lider al tranziţiei verzi”, spune Cristian Secoşan.

De profesie inginer, Cristian Secoşan a acumulat în ultimii 30 de ani o bogată experienţă în domeniul energiei, al tehnologiei şi digitalizării, ocupând importante poziţii în conducerea unor mari companii precum OMV Petrom, ABB şi Alstom. Totodată, el a activat şi în structura de decizie a AHK România (Camera de Comerţ Româno-Germană) şi a Consiliului Investitorilor Străini (FIC).

„De-a lungul timpului, Cristian Secoşan a adus contribuţii substanţiale în elaborarea de politici şi strategii în cadrul companiilor pe care le-a coordonat şi a avut rezultate remarcabile. Este un lider care a lăsat o amprentă importantă şi în dezvoltarea energetică durabilă în România, iar experienţa sa şi cunoştinţele tehnologice, legate de digitalizare şi inovare, ne vor ajuta în strategia noastră de creştere”, adaugă Volker Raffel, CEO al E.ON România.

În urma numirii, de la 1 aprilie 2022, Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR şi alte funcţii suport), Claudia Griech (Soluţii Clienţi) , Cristian Secoşan şi Ferenc Csulak (Distribuţie) vor forma Consiliul Director al E.ON România.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO