Energie

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea companiei Buse Gaz de către grupul german Messer

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea companiei...

Autor: Cristina Bellu

05.04.2018, 14:15 257

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care grupul german Messer, cu activităţi în domeniul producţiei şi distribuţiei gazelor industriale, va prelua operaţiunile Buse Gaz.

În urma acestui proces, grupul ar urma să deţină în totalitate activele Buse Gaz prin intermediul subdisiarelor Messer Romania Gaz şi Messer Belgium.

“Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.”, menţionează Consiliul Concurenţei într-un document.

Messer este un grup de societăţi active la nivel mondial în domeniul producţiei şi distribuţiei de gaze industriale, medicinale şi speciale, precum şi în domeniul serviciilor conexe acestor produse.

Grupul a intrat pe piaţa românească la mijlocul anilor ’90, odată cu primele livrări de gaze la clienţi prin instalaţii de aprovizionare cu gaze industriale.

Creşterea rapidă a volumului de livrări a făcut necesară prezenţa locală, concretizată prin înfiinţarea în 1998 a Messer Romania Gaz, cu capital integral german. În perioada următoare activitatea grupului s-a extis şi în domeniul producţiei de acetilenă la Messer Energo Gaz prin înfiinţarea unor joint ventures.

Compania deţine centre de distribuţie în toată ţara şi este activă pe piaţa locală în special în sectorul gazelor industriale şi medicinale.

Buse Gaz SRL este o companie activă în sectorul gazelor industriale, în special pe pieţele de livrare a gazelor industriale în butelii şi vrac.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO