Energie

Companiile E-Distribuţie, parte a grupului Enel, au planificate investiţii de circa 100 mil. euro în acest an, pentru modernizarea reţelei electrice

Companiile E-Distribuţie, parte a grupului Enel, au...

Autor: Roxana Rosu

24.08.2020, 00:05 141

Companiile E-Distribuţie, parte a grupului Enel în România, vor investi pe parcursul acestui an 483 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) în modernizarea reţelei electrice din Bucureşti şi alte zece judeţe.

În perioada 2015-2019, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia au investit 2 miliarde de lei pe plan local.

„Companiile E-Distribuţie investesc, an de an, fonduri importante în modernizarea reţelelor electrice din România. Prioritatea noastră rămâne digitalizarea, pentru a pregăti calea spre tranziţia energetică. Programele noastre de modernizare au impact direct asupra capacităţii reţelei de a furniza energie noilor consumatori şi de a îmbunătăţi gestionarea întreruperilor neplanificate”, a declarat Gino Celentano, directorul general al companiilor E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia.

Proiectele din acest an vizează modernizarea staţiilor de transformare, înlocuirea liniilor electrice, supravegherea video a staţiilor şi în instalarea de contoare inteligente.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO