Energie

Compania E-Distribuţie Muntenia, parte a grupului Enel, a investit 230 mil. lei în modernizarea staţiilor de energie electrică din Capitală şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu

Compania E-Distribuţie Muntenia, parte a grupului Enel,...

Autor: Cristina Bellu

28.12.2020, 17:10 660

E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit anul acesta aproape 230 milioane de lei în digitalizare şi în modernizarea echipamentelor şi reţelelor de energie electrică din Capitală şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Astfel, din investiţiile actuale prevăzute, peste 60 milioane de lei au fost alocaţi pentru linii de 110 KV şi staţii de transformare, 73 de milioane de lei pentru linii de medie şi de joasă tensiune, 30 de milioane de lei în puncte de alimentare şi posturi de transformare şi aproximativ 40 de milioane de lei în echipamente de măsurare.

În plus, în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, E-Distribuţie Muntenia a programat pentru 2020 instalarea a aproximativ 80.000 de contoare inteligente. În total, cele trei companii româneşti de distribuţie ale grupului Enel au prevăzut pentru acest an instalarea a peste 170.000 de contoare inteligente în zonele în care îşi desfăşoară activitatea. Investiţia depăşeşte 56 de milioane de lei şi a majorat numărul clienţilor Enel care beneficiază de această tehnologie la 900.000.

“Programele de investiţii derulate de E-Distributie Muntenia au condus la îmbunătăţiri ale calităţii, rezilienţei şi eficienţei sistemului de distribuţie. Acestea cresc fiabilitatea instalaţiilor, îmbunătăţesc calitatea serviciului de distribuţie şi asigură necesarul de putere atât pentru consumatorii existenţi, cât şi pentru noile cereri de racordare”, spune Gino Celentano, director general al E-Distribuţie Muntenia, Banat şi Dobrogea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO