Energie

Compania E-Distribuţie Banat, parte a grupului Enel, a investit anul trecut 127 mil. lei în modernizarea reţelelor de energie electrică din vestul ţării

Compania E-Distribuţie Banat, parte a grupului Enel, a...

Autor: Cristina Bellu

11.01.2021, 13:55 343

E-Distribuţie Banat, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit anul trecut 127 milioane de lei în digitalizare şi în modernizarea echipamentelor şi reţelelor de energie electrică din Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

Astfel, investiţiile în reţelele şi echipamentele de înaltă tensiune s-au ridicat la 20 de milioane de lei şi au vizat, printre altele, modernizarea staţiei Muzicescu din Timişoara, a staţiilor Chisineu Criş, Simeria, IRUM şi retehnologizarea staţiei Orăştie (Hunedoara). În ceea ce priveşte reţelele de medie şi de joasă tensiune, investiţiile au urcat la aproximativ 50 de milioane de lei şi au inclus proiecte din mai multe localităţi dintre care Timişoara, Buziaş, Lugoj, Oraviţa şi Orăştie.

„E-Distribuţie Banat a continuat şi anul trecut să aloce sume importante pentru proiecte menite să reducă durata întreruperilor şi să extindă capacitatea reţelei de a alimenta noi consumatori. O componentă importantă a acestor investiţii o reprezintă procesul de digitalizare. În 2020, compania noastră de distribuţie a instalat contoare inteligente pentru aproximativ 50.000 de clienţi din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş”, spune Gino Celentano, director general al E-Distribuţie Banat, Dobrogea şi Muntenia.

În total, cele trei companii româneşti de distribuţie ale grupului Enel au prevăzut în 2020 instalarea a peste 170.000 de contoare inteligente în zonele în care îşi desfăşoară activitatea. Investiţia s-a ridicat la peste 56 de milioane de lei şi a făcut ca, până la finalul anului trecut, numărul clienţilor Enel care beneficiază de această tehnologie să ajungă la 900.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO