Energie

Compania de stat Transelectrica îl numeşte pe Cătălin Niţu în funcţia de director general al operatorului sistemului energetic naţional

Compania de stat Transelectrica îl numeşte pe Cătălin...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

13.12.2019, 18:15 1667

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a ales vineri noii membri provizorii ai Directoratului companiei de stat şi l-a numit pe Cătălin Niţu pe postul de director general al operatorului sistemului energetic naţional, potrivit unui raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.

Directoratul ales de CS al Transelectrica este format din: Cătălin Niţu, Ionuţ-Bogdan Grecia, Adrian Moise, Ioan Folescu şi Andreea-Mihaela Miu.

Directorul general Cătălin Niţu este membru al Biroului Politic al PNL Sector 3.

La rândul său, Ioan Folescu este fost director general al Electrica, care a fost anchetat de DNA începând cu 2017 pentru luare de mită. Parchetul anticorupţie a clasat dosarul în 2018 din lipsă de probe. Împotriva acestuia şi a altor foşti administratori şi directori, Electrica a formulat în data de 27 noiembrie 2019 cereri de chemare în judecată pentru prejudicii aduse companiei în perioada 1 ianuarie 2013 - 30 iunie 2014. Cuantumul pretenţiilor este de 235.609.455 lei, suma nefiind actualizată cu inflaţia.

Mandatul este unul provizoriu, pe 4 luni de zile, începând cu 21 decembrie, cu posibilitatea prelungirii pentru încă două luni. Durata mandatelor nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor permanenţi din cadrul Directoratului Transelectrica, se mai arată în decizia de vineri.

Acţionarii Transelectrica, companie pe care statul o deţine în proporţie de 58,7% prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), au numit în 26 noiembrie noul board al Transelectrica, acesta fiind format din Sebastian Burduja (şef PNL Sector 1 şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor-economist), Luiza Popescu (inginer), Jean Badea (informatician), Jean-Valentin Comănescu (avocat), Adrian Goicea (economist), Oleg Burlacu şi Manuela Petronela Stan-Olteanu (jurist). Mandatul provizoriu se încheie la 29 martie 2020.

Marţi, 3 decembrie, Consilliul de Supraveghere al Transelectrica l-a numit în funcţia de preşedinte al conducerii administrative pe Adrian Goicea, cu mandat provizoriu pe patru luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO